Att vara i mellanrummet

Att vara i mellanrummet eller att vara i rummet mitt emellan, i väntan på det nya och att släppa det gamla, lite så tänker jag att det varit ett tag, Coviden har stoppat längtorna i rummet mittemellan, jag har läst siffror och statistik, hoppats och tappat hoppet, plockat upp det igen och tappat det och däremellan hittat utrymmen för andetagen som befriat. Idag lyser solen in på otvättade fönster, spegeln har en hinna av grått och jag avstår från att se, istället hittar jag in i ett sedan länge bortglömt yogapass, anusarans första princip, ”Open up to grace. Rör mig mellan andetagen, låter mellanrummen fyllas av möjligheter, fötterna få rota nedåt så jag kan sträcka mig uppåt och någonstans där, i mellanrummet så brister det och det blir alldeles stilla och jag kan återigen möta solens välkomnande och snöra på mig springskorna, ta emot naturen.

Att yoga på lokal är inte det som finns mest tillgängligt just nu, jag är tacksam för min lilla grupp som möter mig på avstånd och även om vi numera håller våra andetag för oss själva så sker det något när vi sträcker armarna och hälsar solen tillsammans. Om allt blir som vi tänkt oss, det blir det sällan men oftast bra ändå, men om, så har vi bokat en helg i Borghamn, datumen är 20-22 augusti, något att få längta till. Och letar du efter yoga att göra hemma så återvänder jag ofta till den här sekvensen med Bridget Woods Kramer, hon gör det lätt att hitta ett hemma på mattan.

Så önskar jag er alla mellanrummen att kunna vara i.
Ta hand om er