Höstens möjligheter att stilla det som rör sig

IMG_3167

 

 

Min yogalärare sa till mig att ” låt yogan bli stillnandet av rörelserna i sinnet”. En enda mening,  en mening som infattar allt som är yogan för mej. En möjlighet att skapa lugn när det är oro, en upplevelse av total närvaro utan egentlig ansträngning, en fysisk möjlighet att nå stillhet mitt i rörelsen.

Jag tillhör inte dom som utbrister att det är skönt med höst, eller att det är mysigt med tända ljus, jag tillhör inte dom som tycker om att kura under en filt i soffan när mörkret faller, men jag försöker, jag köper pannlampa och ger mej ut på löptur i skymningen, tar det långsamt och ser nya saker i skogen, upptäcker att då jag rör mig i mörkret försvinner såväl tid som rum.

Yogan kräver ingen årstid, ingen speciell väderlek, yogan önskar att vi praktiserar den, yogan vill oss väl, och yogan blir aldrig upprörd, den förblir stillnandet av rörelserna i sinnet. Men om jag går utanför min yoga, om jag tvingar min kropp till asanas den inte är redo för, då kommer min hjärna att hindra mej från att andas fritt, då blir mitt andetag kort och syrefattigt och min yoga blir ett motstånd.

Jag låter morgonens mörker omsluta mej, om än med lite motstånd. Jag låter min kropp sitta i mindfulness, ett par andetag, för att förbereda mig inför dagen. Som hösten, som förbereder sig för vintern, med ett ivrigt arbetet mitt i det som är stilla, för att vi ska få en ny vår, när det är dags.

Vill du dela en stund på mattan med oss? Ta med dig din matta, din filt.

Vi har ett tillfälle kvar på vår söndagsyoga, du hittar information under event.

Den 6 dec Mindfulness och yoga. En dag innan julen tar vid, en dag för dej själv, åt dej själv och med dej själv. Info kommer snart att finnas under Events.