När längtan är att vara kvar i det ögonblick som är

IMG_0344

IMG_0346När längtan är att vara kvar i det som är, när sommaren varit en lång tid av varande, när varje morgon bjudit nya andetag, när varje simtag bett om ännu ett, när stunderna på och av mattan varit som ett långt yogapass, ibland långsamt inkännande, ibland hårt ansträngande men med ett löfte om vila, då har jag haft en bästa sommar, inte för att solen värmt mer än någonsin, inte för att vattnet varit svalkande, inte för att kärleken varit den bästaste, inte för att löpsteget varit lätta eller för att tomaterna smakat av sol och jord, allt det har omsvept mig men mest av allt för att jag inte känt oro, visst har saker tvekat i sin närvaro, men jag har inte känt oro, det är jag annars ganska så bra på. Men denna sommaren blev oron till ro, tålamodet till modet att stå kvar, det motsägelsefulla blev medsägelsefullt och min längtan är att få vara kvar i det ögonblick som redan har passerat. Jag tror inte att yogan är avancerade asanas, inte heller ett antal bilder på Instagram eller många likes på Facebook, jag tror att yoga är att vara i ögonblicket som just har passerat, släppa taget och låta det vara kvar.
Musik att vara till