This too shall pass

När en blir mer och mer påmind om det som min mor nog hade kallat ” ögonblickets förgänglighet”, det som inom buddhismen skulle kunna beskrivas som ” detta skall också passera” eller som min roommate tröstade mig med i ett ögonblick av förtvivlan, det är just nu det känns som en evighet. Så tycks för mig som om det som är trösterikt också är det som kan beskrivas som sorgligt, allt beroende på hur ögonblicket är just nu. Och just nu är mina ögonblick stunder att vara i, ja nästan önskan att vara kvar i. Dom är omhuldade av kärlek, insvepta i värme utifrån och in och inifrån och ut. Jag har precis varit på Bali tillsammans med Yatra yogaresor, ( länk nedan), det är dom ögonblicken som ännu varar i mig, tillsammans med andra ögonblick av tystnad i hjärnan, stillhet i oron och även om allt passerar så stannar det också kvar. Så när jag yogar på mattan, så yogar jag för det som är utanför, så som jag möter mig själv i mina asanas så möter jag mig själv i livet, så låt aldrig yogan bli prestation, låt yogan få bli stillnandet av rörelserna i sinnet, låt det få bli ett ögonblick som varar utanför mattan.

Förra året fanns tunga dagar då det var svårt att hitta ögonblick, men dom fanns och hjälpte till att stå ut, när inte mycket mer fanns. Då lyssnade jag mycket på den här podden, som jag varmt rekommenderar när det finns ett ögonblick.

Vill du dela ögonblick på mattan, är du alltid välkommen till YogaTreats en torsdag mellan 17-19. Vill du boka in dej för ett längre ögonblick så ses vid den 30 aug – 1 sept och då är vi på Borghamn strand.

Värme vårljus och vänlighet

https://björnochnavid.se/